Exminister zdravotníctva Ľubomír Javorský si strelil do hlavy

07.11.2005 Prešov

Veľký Šariš 7. novembra (TASR) - Bývalý minister zdravotníctva Ľubomír Javorský si dnes napoludnie v rodinnom dome vo Veľkom Šariši strelil do hlavy.
Náboj prestrelil hlavu a zapichol sa do steny. Exministra previezli do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove. TASR o tom informoval zdroj z Veľkého Šariša.

Doplnené:

Exministra previezli na anestéziologicko-resuscitačné oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove. Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny.
Ťažko zraneného 56-ročného Javorského našla v dome pred 12. h jeho manželka a prípad oznámila polícii. Podľa informácie krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Magdalény Fečovej bol exminister v kaluži krvi, vedľa neho sa nachádzala pištoľ kalibru 7,65 mm, ktorú mal v legálnej držbe. Mal postrelenú hlavu v oblasti spánku. Polícia zbraň zaistila. Motív celého prípadu nie je jasný.
Predseda Krajského predstavenstva Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko v Prešove Marián Haľko pre TASR povedal, že Javorský sa v poslednom čase nezúčastňoval na práci volených orgánov, ani tímu pre voľby do orgánov Prešovského samosprávneho kraja. \"Bolo mi to čudné, pýtal som sa na neho, dopočul som sa, že mal problémy, \" doplnil Haľko.
Exminister bol v prešovskej nemocnici stomatochirurgom, jedno obdobie zastával funkciu primára a podnikal aj v súkromnej praxi. Podľa výpisu z obchodného registra bol jediným spoločníkom v spoločnosti Mineral - Slovakia, s. r. o. , Prešov a prevádzkoval neštátne zdravotnícke zariadenie Oáza v Prešove.
 

Vyberte región